Samenwerking

Psychologiepraktijk Bakker is begonnen als zelfstandige praktijk binnen Psychologenpraktijk Castricum en heeft deze in 2018 overgenomen en geïntegreerd binnen haar eigen praktijk. De psychologen van deze praktijk hebben geïnvesteerd in de samenwerking met andere vormen van eerstelijnszorg en met de tweedelijns GGZ. Ik krijg verwijzingen van vrijwel alle huisartsen in de regio werk samen met diverse psychologen en psychotherapeuten in Castricum. Dit is een samenwerkingsverband van GBGGZ en SGGZ.  

Indien nodig of gewenst werk ik tijdens de behandeling samen met fysiotherapeuten, diëtisten en haptonomen. 

Samen met medewerkers van de tweedelijns GGZ werkzaam bij “de Hoofdlijn” (www.dehoofdlijn.nl), het maatschappelijk werk en met de eerstelijnsconsulente van de Brijder Verslavingszorg vormen wij een zogenaamd GGZ-team. Doel van deze samenwerking is ervoor te zorgen dat mensen de zorg krijgen op de juiste plek.

Er vindt zeer regelmatig overleg plaats met de diverse POH-GGZ (praktijkondersteuners huisartsen voor de GGZ) in de ons omringende regio’s (zowel regio Castricum, Uitgeest, Limmen, Akersloot als de regio Bergen, Egmond, Heiloo en Alkmaar).

Verder maakt de praktijk deel uit van de groep samenwerkende psychologen in Castricum (www.psychologen-castricum.nl); ben ik landelijk verbonden met collega’s via de LVVP (Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten; www.lvvp.nl ) en met collega’s/cursusgenoten van de lichaamsgericht werkende therapeuten en neem ik deel aan een intervisiegroep met verschillende psychologen in de BGGZ.