Over Ria

GZ-psycholoog en eerstelijns psycholoog. BIG geregistreerd, lid van NIP en LVVP.

RIA BAKKER

Tijdens mijn werk maak ik zoveel mogelijk gebruik van de krachten en mogelijkheden van cliënten om diens klachten en problemen te beïnvloeden. Daarbij is de wisselwerking van lichaam en geest in het hier en nu van groot belang.

Van maandag t/m donderdag kunt u op afspraak bij mij terecht in Psychologiepraktijk Bakker/ Psychologenpraktijk Castricum waar ik cliënten vanaf 18 jaar behandel.

Voor algemene informatie over werkwijze en behandeling , zie: GB GGZ

Werkervaring

Na 20 jaar als medepraktijkhouder gewerkt te hebben in Wognum, werk ik sinds 2014 ook in Castricum. Vanaf 2018 ben ik volledig werkzaam binnen Psychologenpraktijk Castricum. Sinds 1 januari 2019 heb ik de praktijk overgenomen  en mijn eigen naam toegevoegd: Psychologiepraktijk Bakker. 

Naast mijn werk in de praktijk ben ik trainer in de MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy)  Van 1992 tot medio 2018 werkte ik bij Psychologenpraktijk de Koggen in Wognum als vrijgevestigd eerstelijns-/GZ-psycholoog; sinds 1999 als mede praktijkhouder en praktijkopleider voor verschillende GZ- psychologen in opleiding.

Opleidingen

Ik studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna ik de opleiding klinische psychologie volgde in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA).

Ik ben opgeleid in de cognitieve, directieve en cliëntgerichte therapie, later gevolgd door bijscholingen in de Gestalttherapie bij BOLT in Zaltbommel. In 2012 heb ik de opleiding Mindfulnesstrainer gedaan bij het Centrum voor Mindfulness in Den Haag.

In 2017 -2018 heb ik van de opleiding Lichaamsgerichte Psychologie bij het RINO te Amsterdam 2 jaar met goed gevolg afgerond. Sindsdien heb ik verschillende cursussen gedaan in de trauma- en lichaamsgerichte behandeling.

In 2018 ben ik ( belangstellend) lid geworden van de sectie Lichaamsgericht Werkende Psychologen (LWP) van het NIP.

Eind 2022 heb ik de basiscursus EMDR afgerond en inmiddels geregistreerd als EMDR Therapeut VEN in opleiding